Spoštovani starši,

Danes , v torek 1.9.2020 se začenja šolsko leto. Velika pozornost v tem času je še vedno namenjena upoštevanju ukrepov za preprečevanje okužbe z novim koronavirusom, zato še vedno veljajo higienska priporočil, ki jih uveljavljamo že od poletnega časa.

V okrožnici Ministrstva za izobraževanja, znanost in šport nas pristojna ministrstva in NIJZ obveščajo, da lahko otroci obiskujejo vrtec. Veljajo pa tudi še vedno ukrepi za vzdrževanje higienskega režima in omejitve, s katerimi se preprečuje širjenje okužbe z virusom, ki jih je sprejel NIJZ. Vsi skupaj vas prosimo, da ravnate odgovorno in ne ignorirate morebitnih prejetih odločb o odrejeni karanteni.

Prosimo vas, da spremljate oglasne deske vrtca, ter poskrbite, da nam pošljete prijavnico za eAsistent ter spletno stran vrtca, kjer vas bomo obveščali o morebitnih spremembah.

Otroci se tako vračajo v igralnice, nekateri menjajo enote vrtca ter se nam pridružujejo tudi otroci, ki prvič prestopajo prag vrtca.

Vsi otroci, ki so bili odsotni dalj časa (poletne počitnice julij in avgust) ali prihajajo prvič v vrtec morajo PRVI DAN oddati svoji vzgojiteljici IZJAVO, da je otrok zdrav in da ni bil v stiku z okuženo osebo (priloga – IZJAVA).

Dobite jo tudi pri strokovnih delavcih vrtca oz. pri vhodih v vrtec. V vrtec vedno pripeljite zdravega otroka!

Navodila za starše ob prihodu v vrtec:

  • v vrtec lahko vstopate le zdravi
  • obvezno morate imeti MASKO
  • starši si obvezno RAZKUŽITE ROKE (otroci si roke pred prihodom v igralnico UMIJEJO Z MILOM)
  • priporočamo, da otroka pripelje v vrtec in ga pride iskat le član istega gospodinjstva in le ena oseba naenkrat
  • poskrbeti moramo za čim manj gneče v garderobah, zato vas prosimo, da upoštevate naše priporočilo vsaj 5 oseb v garderobi, na varni razdalji ter se ne zadržujte po vrtcu;
  • pri delu z otroki se bodo prav tako izvajali številni higienski ukrepi – še vedno ni dovoljeno prinašanje igrač od doma
  • prosimo za kratko in hitro komunikacijo pri predaji otroka strokovnemu delavcu v oddelku (čim več urejajte preko telefona ali eAsistenta); o načinu izmenjave informacij se boste dogovorili na roditeljskih sestankih
  • pri odhodu iz vrtca domov čim hitreje zapustite stavbo
  • zadrževanje staršev v prostorih vrtca in na igrišču ni dovoljeno

UVAJANJE V VRTEC je zaradi upoštevanja ukrepov prilagojeno (starši imajo v času uvajanja MASKO, razkužijo si roke večkrat, imajo s seboj svoje copate; v igralnici ostajate na enem mestu in nimate stika z drugimi otroki; pri uvajanju je prisoten le eden izmed staršev – vedno isti). Zaradi vseh omenjenih ukrepov, prisotnost staršev v igralnici ob uvajanju v vrtec traja predvidoma 2 dni. Priporočamo naj bo prisotnost staršev v oddelku čim manjša. Starše prosimo, da dosledno upoštevate vsa priporočila in vodila vrtca ter strokovnih delavcev, saj bomo le tako lahko zagotovili stanje brez okužb tako med otroki kot med zaposlenimi.

Želimo vam uspešen  začetek šolskega leta.

Naj bo predvsem zdravo in srečno ter kljub številnim vsem ukrepov veselja in nasmehov polno ter prijetno za vse!

Aja Trudn, ravnateljica

(Skupno 86 obiskov, današnjih obiskov 1)